Sambeco blog

Wat mij opvalt aan de discussie over de zogenoemde spaartax, oftewel de vermogensrendementsheffing, is dat veel spaarders met oogkleppen op kijken naar het fictieve rendement dat de overheid momenteel berekent. Veel spaarders klagen hierover en sommigen procederen zelfs tegen de staat.

Er zijn gelukkig ook degelijke alternatieven voor sparen. Dus: zet uw oogkleppen af en lees verder.

Rendement

Het beleggingslandschap is de laatste jaren in een fors tempo veranderd. Hierdoor zijn er allerlei nieuwe interessante mogelijkheden die een substantieel hoger rendement bieden dan sparen.

Als (beginnend) belegger wordt u momenteel vorstelijk beloond. U moet echter wel weten met welke partij u in zee gaat. Bij een verkeerde keuze kan een fantastisch beloofd rendement omslaan in een nachtmerrie!

Alternatieven

Juist hier kan een beleggingscoach van toegevoegde waarde voor u zijn. Hij kan u begeleiden bij de vele alternatieven die u heeft. De beleggingscoach weet het bekende kaf van het koren te scheiden. Uiteindelijk maakt u de keuze maar dan wel met een gerust gevoel.

Welke mogelijkheden zijn er?

beschermd beleggen in aandelen
degelijke crowdfundingleningen
hypothecair gedekte vastgoedleningen
Deze alternatieven bieden een direct rendement tussen de 5 en 8% met een neutraal risicoprofiel.

Samen beleggen

Veel spaarders griezelen van het idee om te beleggen. De gedachte aan risico’s en vermogensverlies schrikt af. Meestal kiezen ze voor de schijnveiligheid (en ontevredenheid) van 0,5% spaarrente.

Let wel op: bij de huidige rente maakt u als spaarder een gegarandeerd vermogensverlies rekening houdend met inflatie en belasting. Het loont dus de moeite om u te verdiepen in de mogelijkheden van beleggen.

Een onafhankelijke en ervaren beleggingscoach kan u hierin dus begeleiden en laten zien wat de kansen en risico’s zijn. Zo stijgt uw vermogen op een rustige manier. Vaak is overstappen naar een andere bank of beheerder niet eens nodig en kunt u doorgaan bij uw huidige bank in een ander (goedkoper) serviceconcept.

Wilt u een appeltje voor de dorst realiseren? Verruim uw blik en zet in op andere mogelijkheden. Besluit u toch te blijven sparen, dan bent u zich in ieder geval bewust van de mogelijkheden.

MEER BELEGGINGSIDEEËN VAN VOORDEGROEI

Dit artikel is geschreven door Marcel Ameling van Sambeco, een gastauteur van Voordegroei.

Hier verschijnt binnenkort de eerste Sambeco Blog!

logo sambeco